Kontakt

Očekujemo vaše pozive

Bez obzira da li vam je potrebno računovodstvo, obračun zarada ili tražite savet u oblasti poreza, zakonodavstva, računovodstva, poslovanja ili čak kako započeti posao naši stručnjaci će vam dati konkretne i efikasne odgovore.

Profit 1992
Gostivarska 9, Voždovac
11000 Beograd, Srbija

+381 11 3975 588, +381 11 2491844, +381 11 3970181
office@profit1992

Za sve detaljne informacije slobodno nas kontatirajte

*Pošaljite nam upit i naš tim stručnjaka pažljivo će analizirati vaše mogućnosti i predstaviti vam najbolju moguću ponudu, posebno prilagođenu vašim potrebama.

Pitanja i odgovori

Saradnju sa klijentima ostvarujemo što lično, što putem kurirske službe, koja prikuplja i vraća obrađenu dokumentaciju u roku od 24 sata.

Koliko traje procedura osnivanja i kada možete da je započnete?

Osnivanje traje 3-5 dana I mozete da osnujete firmu kad god to pozelite ako imate urednu poresku istoriju tj ako niste imali problema sa firmama u proslosti… Osnovne razlike izmedju preduzetnika I preduzeca je u tome sto preduzetnik odgovara licnom imovinom a preduzece imovinom firme, I sa preduzecem kao osnovnim ekonomskim subjektom mozete trgovati tj mozete ga kupiti ili prodati ili cak pripojiti drugoj firmi, dok preduzetnik to ne moze vec moze samo da ugasi ili u slicaju smrti da naslede naslednici. U slucaju zatvaranja firme preduzenik se mnogo brze I lakse zatvara I to je jos jedna njegova prednost, dok kod preduzeca likvidacija mora trajati minimum 120 dana. Preduzetnik moze da se opredeli za isplatu licne zarade I da sam sebi odredi platu od minimalne do maksi

Kolike su poreske stope za dobit i kako se plaćaju?

Poreska stopa za preduzeća su 15 posto poreza na dobit i 15 posto poreza na dividend u slučaju podizanja kapitala.
Poreska stopa za porez na dobit(tj dohodak) preduzetnika je 10 posto i oni su oslobođeni dividende tako da imaju samo taj porez i mogu dizati svoj novac. Sa jednom začkoljicom koja važi za svako fizicko lice ako pređete godišnji limit po zbiru zarada i dobiti preduzetničke radnje plaćate još 10 posto preko godišnjeg propisanog limita (paušal ne ulazi u ovo plaćanje kao ni prihodi od dividendi)

Šta je PDV i da li se isplati?

PDV-ili Porez na dodatu vrednost predstavlja porez koji se nadovezuje u lancu fakturisanja i svako ko doda vrednost ima svoj deo poreza da plati iako na kraju krajnji kupac uvek plati ceo PDV. Kako to, pa lepo vi kada fakturisete nešto sa PDV-om ukupnu fakturu plaća vaš kupac a vi državi samo prosleđujete PDV-a, sto mnoge buni i misle da oni plaćaju PDV. Ako se bavite uslugama ili imate malu firmu verovatno vam se ne isplati da budete u PDV sistemu, ali ako imate Veleprodaju ili veću firmu poželjno je da budete u PDV-u jer u drugom slučaju drugim firmama se neće isplatiti da kupuju od vas jer neće imati pravo na odbitak PDV-a.
Limit za PDV je 8 miliona dinara.